04-09-07

Melden, melden, melden...

Gisterenavond vond op initiatief van KHV een overlegvergadering plaats tussen een KHV delegatie en vertegenwoordigers van het FAVV, FOD Volkdsgezondheid en het Kabinet van Minister-President Kris Peeters.

Het moet gezegd zijn, het was een positieve en constructieve vergadering. De stress en de druk bij de betrokken partijen werd op een goede en nuttige manier gekanaliseerd. De 8 aandachtspunten die KHV vorige week formuleerde en die dringend een antwoord of gevolg vereisten werden één voor één overlopen en op elk punt werd een passend antwoord of gevolg gegeven.

Het volledige relaas vindt u in ons nieuw communiqué dat u vanaf morgen donderdag 10h00 terugvindt op onze website www.khv.be.

We kunnen alvast zeggen dat het wel echt fout moet lopen indien we volgend voorjaar niet kunnen vaccineren en bovendien zit de kans er dit in dat Europa tussenkomt in een groot deel van de kostprijs. Ook zijn de nodige voorbereidingen aan de gang om een dossier in te dienen om erkend te worden als landbouwramp.

Echter, misschien wel het belangrijkste punt is dat iedere schapenhouder opgeroepen wordt om verdachte haarden te melden door de diernarts maximuaal 3 bloedtappingen te laten doen bij verdachte dieren. Por ook buren, vrienden en kennissen aan dit te doen zodat we een reëel beeld krijgen van de impact van blauwtong. Bovendien is deze officiële melding noodzakelijk wil men in een later stadium kunnen genieten van compensatie-maatregelen!

Als het goed is moet het ook gezegd worden.... de vakantie en de afgezworen dioxinedreiging heeft het FAVV blijkbaar goed gedaan.... Hun tweede zit in communicatie lijkt te gaan slagen! Doe zo verder!!!

22:33 Gepost door Secretaris Ignace Lootvoet in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.