25-08-07

Ontwaakt? Of toch niet?

Inderdaad, gisteren was 'blauwtong' dan toch aanwezig is zowat ieder nieuwbulletin, zowel op radio als televisie, met de melding dat er reeds meer dan 700 haarden van blauwtong gemeld waren en dat er toch enige economische schade was.

Maar blijkbaar is het FAVV (Federaal Voedselagentschap) intussen in slaap gesukkeld... want hun 'actuele' toestand op de website werd geplaatst op 23 augustus (eergisteren dus) maar slaat wel op 22 augustus (3 dagen geleden dus). De afgelopen 3 dagen werd niets meer aangepast... geen nieuwe haarden (sic) of is men te bezet met de Antwerpse dioxinebesmetting?

Feit is dat we tot vervelens toe moeten herhalen dat we met de ERGSTE dierensterfte in de afgelopen decennia te maken hebben, maar dat blijkbaar er geen groot alarm is. Laat ons hopen dat het achter de schermen een drukte van jewelste is, maar geef ons aub ook actuele informatie!! En zo moeilijk mag het ook niet zijn om ook aanvoercijfers bij Rendac uit te brengen... die zijn misschien wel nog de beste indicator van de omvang van deze tragedie.

 Je ziet, zo eenvoudig is het toch niet allemaal...

15:06 Gepost door Secretaris Ignace Lootvoet in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Is er iemand die op de hoogte is van de evolutie van de aangevoerde schapenkadavers bij Rendac?

Gepost door: duvels vleeskupe | 25-08-07

De commentaren zijn gesloten.