24-08-07

De stilte in de media is oorverdovend...

Valt het u ook op hoe weinig of niet de media rapporteert over de blauwtongepidemie? Bij mijn en velen weten de ergste dierziekte (inzake aantal 'slachtoffers' in decennia en in de media is het amper een kolommetje waard. Zowel politiek als media dienen dringend hun verantwoordelijk te nemen en aandacht te hebben voor deze tragedie!

Iemand goede, realistische voorstellen om politiekers en media aan te sporen?

12:25 Gepost door Secretaris Ignace Lootvoet in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ignace ik vind dat ook. het lijkt net of het is al lang gedaan en over. Spijtig genoeg krijgen onze politiekers niets op een rijtje. De media zou de enige oplossing zijn maar die zijn de dag van heden enkel geintresseerd als ze gruwelbeelden hebben maar niet om een probleem op te lossen. Is mijn mening. Gaia aanspreken dat die het probleem kunnen aankaarten ??? Groetjes Viv

Gepost door: viv | 24-08-07

Hallokes ik wens U nog een aangename dag en het zonnetje schijnt vandaag...liefs..

Gepost door: Athea | 24-08-07

Misschien kan KHV het probleem in de media brengen.
Maar naast de ellende van dode dieren moet je ook nog zelf alle kosten dragen van het onderzoek naar de ziekte. Daarna blokkeren ze je nog enkele maanden, komen ze nog eens kijken en moet je bloed weer bloed laten nemen. En weer zelf betalen. De meeste fokkers die de ziekte hebben laten onderzoeken zijn meestal mensen met 1 of 2 schapen. Omdat ze het nog niet kennen. Of niet weten. Kennen jullie een schapenfokker die nog vrij is gebleven?
Daarbij heb je nog een maatregel voor de ontsmetting van je aanhangers.
Wij moeten insecticide gebruiken voor de verspreiding in België. Maar weet je dat zo een mug ook meereist in een auto of een cabine van een gewone vrachtwagen. En de lading maakt niets uit hoor. Dieren, planten of iets anders. Enkel vriestransport overleven die muggen niet.
Kan de staat voor ons niet het onderzoek zelf betalen zodat we een eerlijk beeld krijgen van de ziekte. Maar nee, dan zien ze wat er echt gaande is en moeten ze wel ingrijpen

Pieter Coopmans

Gepost door: Pieter | 25-08-07

De commentaren zijn gesloten.