21-08-07

FAVV sluit de ogen voor de realiteit

Het Nieuwsblad rapporteert op pagina 6 van de de krant van vandaag (dinsdag 21/8) over het oprukkende Blauwtong virus. Echt cynisch wordt op het einde van het artikel waar staat : "Maar het FAVV ontkent dat er sprake is van een echte epidemie."

Het minste wat we ons kunnen afvragen wat dan wel een echte epidemie is? Als de sterfte van duizenden dieren op enkele weken tijd dit al niet is? In bepaalde streken liggen er bijna bij iedere schapenhouder kadavers te wachten op ophaling. Hoe ver in de geschiedenis moeten we niet teruggaan om een ziekte bij schapen met dergelijke impact en gevolgen terug te vinden?

Met alle respect voor paarden en hun eigenaren, maar de woorden gisteren van een moedeloze schapenhouder zijn treffend en op hun plaats : "Er zou eens één paard hieraan moeten sterven..."

09:15 Gepost door Secretaris Ignace Lootvoet in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ignace Dat gevoel heb ik dus ook. Het is maar een schaap.
De mensen leren niet uit het verleden. Ik vind dat wij flink terug achteruit gaan ipv vooruit.
Groetjes Viv

Gepost door: viv | 21-08-07

Tis maar een schaap Er is inderdaad een epidemie, er zijn per dag 7 nieuwe haarden van blauwtong, en dat is zonder rekening gehouden met veehouders die het niet aangeven, dus zeker 10 haarden per dag. en diet is nog weinig, op de website van favv stonden zaterdag 365 gevallen bekent en nu dinsdag zijn het er 586 dus tel maar eens.

Gepost door: Filip Dalvinck | 21-08-07

Blauwtong De Rascommissie Hamphire-Down steunt het initiatief genomen door KHV om met zijn allen een standpunt in te nemen naar de overheid toe in verband met de blauwtong-ziekte.
Wij wijzen erop dat het zeer dringend is !!!
Helaas zijn er reeds tal van dieren gestorven en de Belgische Overheid laat ons duidelijk in de steek.
Dieren die zijn aangetast door blauwtong en ten dode zijn opgeschreven, voeren een vreselijke doodstrijd van enkele dagen. Dat onnodig lijden van de dieren kan door de Overheid verholpen worden.
Waar zit het Federaal Voedselagentschap ?
Waar zitten de dierenrechtenorganisa-
ties ?
Waar blijft het vaccin ?

Rascommissie Hampshire-Down.

Gepost door: Rascommissie Hampshire Down | 22-08-07

Inderdaad volledig akkoord !

Gepost door: Mees Rita | 22-08-07

Inderdaad Volledig akkoord !!!
Want wij hebben maar schapen !

Gepost door: Mees Rita | 22-08-07

Nu ben ik met mijn dieren niet sentimenteel, maar wie dieren heeft moet ze verzorgen. Preventie is een deel daarvan. Onze schapen zijn oefendieren voor de socialisatie van honden, oberservatie-objecten en nutsdieren. Vaccin ? JA.

Gepost door: Hond & Harmonie | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.