20-08-07

Welkom!

 

Beste lezers,

We zijn niet meer van deze tijd als we geen 'blog' hebben nietwaar. Echter dit is geen persoonlijke blog, maar wel de blog van "Kleine Herkauwers Vlaanderen", een door de Vlaamse overheid erkende stamboekvereniging voor schapen- en geitenstamboekfokkers.

Via deze blog willen we de leden en andere geïnteresseerden op de hoogte houden van het reilen en zeilen binnen Kleine Herkauwers Vlaanderen. In tegenstelling tot de website www.khv.be (lancering begin september!) kunnen op deze blog korter op de bal spelen, inspelen op de actualiteit van de dag zelf indien nodig, en via de 'reacties' zelfs interactiviteit opwekken met en tussen de lezers.

Kortom, laat deze blog een ontmoetingsplaats zijn voor alle 'kleine herkauwers' in Vlaanderen en daarbuiten en hopelijk wordt het een toegevoegde waarde voor de schapen- en geitenfokkerij en -houderij.

 Bemerkingen en suggesties zijn altijd welkom!

 Ignace Lootvoet, Secretaris Kleine Herkauwers Vlaanderen vzw

19:33 Gepost door Secretaris Ignace Lootvoet in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ignace ik wens jullie heel veel succes met jullie blog.
Alles over dieren is altijd welkom
Groetjes Viv een grote dierenvriend

Gepost door: viv | 20-08-07

gratis Gratis vaccin voor bt??????? Lijkt mij een onredelijke eis en is volgens mij ook zonder voorgaande, ook niet bij andere diersoorten met zieken die minstens even erge zo niet nog veel ergere gevolgen hadden. Trouwens, gratis, bestaat dat wel?????????

Gepost door: Van der Meeren | 20-08-07

Ramp ! Hoe komt het dat men niet sneller ingreep, dat men niet sneller aan een preventief vacsin heeft gedacht ?
In 2006 zijn er al een niet onaardige hoeveelheid schapen gestorven , aan het blauwtongvirus .
Als men dan weet dat de laatste jaren de winters extreem zacht zijn geweest , dan kan je al raden dat het volgende jaar ( lees 2007 ) de ramp gewoon catastrofaal kan worden , kijk maar naar het aantal getroffen schapenliefhebbers en de hopen dode schapen ! ( zie rendac )
Daarbij spreken we nog niet , wat de inpact zal zijn van dieren die besmet zijn geweest , en die het toch hebben gehaald ! Wat gaat dit geven voor het fokseizoen 2006-2007 ?
Enzoverder !
De schapenfokkerij in België en omliggende landen , heeft een ongeziene catastrofe bereikt !
Wie gaat hier opdraaien voor de extra kosten , en voor fokkers van stamboek dieren of zeldzame rassen , wie is hier in staat om dit verlies goed te maken ? Wanneer gaan de heren wakker worden ? Als de toestand volledig uit de hand aan het lopen is ?
Voor sommige schapenfokkers is een werk van jaren , intensieve inspanning , zowel wat arbeid als het financiële aspect betreft , verloren gegaan in een handomdraai !
Heren het is twaalf uur voorbij !
Voor sommige fokkers is dit een verlies van een klein fortuin ! ( Topdieren zijn even kwetsbaar als anderen )
Ik woon in Vlaams Brabant en kan zo bij mij in de streek een tiental fokkers opnoemen wiens kuddes getroffen zijn door het blauwtongvirus .
Ook bij mij , op mijn swifterstamboekfokkerij heeft het noodlot toegeslagen , waar gaat het eindigen ?
Men zou dag en nacht bij de schapen moeten verblijven , want de toestand kan suppersnel verslechteren , met de dood van de schapen tot gevolg .
Ik spreek nu vooral in naam van fokkers die hun schapen hebben laten registreren , voor die mensen
weegt het verlies nog zwaarder , daar het fokken voor deze mensen al heel veel geld heeft gekost .
Als er ooit sprake is van compensatie , dan zou ik het normaal vinden , dat men eerst denkt aan deze laatst genoemde groep fokkers ( met alle respect voor de anderen met niet geregistreerde dieren ).
Heren doe er wat aan !
Beleefde groeten !

Gepost door: Hermans Pierre | 09-09-07

De commentaren zijn gesloten.